Herkese Kocaman Merhaba

Weekendcake serimden bahsetmiştim değil mi...
Özet geçmek gerekirse pazar sabahları saat 09:30'da yayınlayacağım özenle seçilmiş ve taze taze deneyerek aynı zamanda görsellediğim azı tatlı azı tuzlu tarifler olacak.
7/24 midesinin altın günü menüsü kıvamında olmasını uman biri için en zevk aldığı postu bu olacak sanırım..:)

Ve tabii ki Weekendcake serimin ilk göz ağrısı...



Sunumuyla tadıyla başları döndüren, yaptığım zaman etrafımdakilerin yoğun sevgi seline maruz kalmamı sağlayan, tarifi Cafe Fernando yazarı sevgili Cenk'e ait bol çikolatalı tereyağlı brownie...


Hemen tarife geçiyorum o zaman

MALZEMELER


300 gr bitter çikolata
150 gr küp küp kesilmiş tereyeğı
3 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı toz şeker
2/3 su bardağı (93 gr) un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım tatlı kaşığı tuz 


HAZIRLANIŞI

Çikolatayı ve küp küp kesilmiş tereyağını benmari usulü eritip, bir köşede oda sıcaklığına gelmesi için bekletiyoruz. 


Geniş bir karıştırma kabımızda yumurtamızı ve toz şekerimizi mikser yardımıyla (Benim mikserim geçen gün sizlere ömür..) 5 dakika boyuncu yüksek hızda çırpıyoruz.


Oda sıcaklığına gelen erimiş çikolata ve tereyağımızı da kabımıza ekliyoruz ve pürüssüz bir kıvam alana dek mikserimizin en düşük hızında karıştırıyoruz.

Yani yaklaşık yarım dakika sonra tarifteki kıvamı elde ediyoruz.

He bir de fırınımızın şu an 180 dereceye ayarlanıp açılması gerek

Bir onu aç gel hadi 


Evet Devam...

Daha sonra unumuzu tuzumuzu ve kakaomuzu elek yardımıyla karışımımızın üstüne eliyoruz. Mikserimizin en düşük hızında yarım dk kadar karıştırıyoruz.


Ve  kontrol zamanı...

Kabımızın kenarlarında tek topak dahi kalmadığına emin olana dek spatula yardımıyla sıyırarak karıştırıyoruz.

Karıştırma bittiyse
Küçük bir kaçamakla tadına baksak ya :) 
Bakalım bakalım, evet evet
Pişse de yesek...
Moduna da geçtiğimize göre ben de son maddelere geçiyorum hemen.


Kare ya da dikdötgen borcamımıza karışımı dökmeden evvel pişirme kağıdımızı borcama güzelce yerleştiriyoruz.

Pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra,her tarafı eşit dağılacak şekilde karışımı borcamımıza döküyoruz.

İşin püf noktalarından birinin kesinlikle bu olduğunu son dakikalarda göreceksiniz.

Önceden ısıttığımız fırınımızın orta katındaki tel ızgaranın üzerine borcamımızı yerleştiriyoruz.

25 dk boyunca pişiriyoruz.

Pişmiş Brownie'mizin, içi oldukça ıslak olmalı. Klasik keklerdeki kürdan testi bu tarifte geçersiz yani. Hoş böyle bir tarife kek demek de çok ayıp olurdu. :)

Yaklaşık 1 saat sonra oda sıcaklığına gelen brownie'mizi  kenarlarından sarkan kağıtlarından tutup yukarı kaldırarak kalıptan yavaş yavaş çıkarıyoruz.


Ve servise hazır...


En çok Dark Roast kahvelerle güzel gidiyor, Starbucks-Sumatra'yla mesela, havada kar kokusu, paylaşacak birkaç arkadaş bulunca da Cenk Sönmezsoy'un meşhur tabiri yanağını daya uyu kıvamına geliyor.

Afiyet Olsun.





                                                                                                                Kocaman sevgilerimle...

                           



3 yorum: